Direktlänk till inlägg 29 juli 2020
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, ca 40 mintuer
Ingredienser:
500 g fryst bladspenat, tinad
1 stor, finhackad gul lök
1 msk smör eller margarin
0.5 tsk riven muskotnöt
0.5 tsk peppar
1 krm salt
Äggstanning:
3 ägg
1.5 dl grädde
1.5 dl mjölk
300 g smulad fetaost
0.5 krm peppar
5 plattor filodeg
2 msk olivolja
0.5 krm salt
Gör så här:
Fräs spenaten och löken en liten stund, krydda med muskotnöt, salt och peppar.
Fräs ytterligare en stund.
Ställ åt sidan.
Äggstanning:
Vispa ihop alla ingredienser till äggstanningen, smaka av med peppar och eventuellt salt.
(Tänk på att fårosten är salt i sig själv.)
Blanda ner den avsvalnade spenatblandningen i äggstanningen.
Paj:
Smörj en pajform eller en liten långpanna med höga kanter med olivolja.
Dela filodegsplattorna på mitten.
Klä sedan botten med tre lager filodeg, ett i taget som först penslas med olivolja.
Bred ut hälften av fyllningen och lägg på ett nytt lager filodeg på samma sätt som förut.
Lägg på resten av fyllningen och täck med de fyra sista filodegsplattorna.
Snygga till kanterna.
Grädda i mitten av ugnen cirka 40 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|