Direktlänk till inlägg 5 september 2021
Ingredienser:
2 gula lökar
2-3 vitlöksklyftor
800 g nötfärs
salt och svartpeppar
1 röd chili
1 burk krossade tomater
2 msk tomatpuré
2 msk ajvar relish
1 msk kalvfond
3 dl grädde
1 tsk torkad basilika
salt och svartpeppar
Lasagneplattor
200 g fetaost
150 g riven ost
1 röd paprika
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och finhacka löken.
Hetta upp en gryta med smör och bryn löken.
Bryn färsen tillsammans med löken och krydda med salt och peppar.
Finhacka chilin och blanda ner i färsen.
Tillsätt krossade tomater, tomatpuré, ajvar relish, kalvfond och grädde och låt koka upp.
Krydda med basilika och smaka av med salt och peppar.
Låt koka ihop ca 15 minuter.
Lägg ett lager köttfärs i botten av en ugnsfastform.
Lägg på lasagneplattor, salta, peppra, strö smulad fetaost och basilika över plattorna.
Lätt på resterande köttfärssåsen och upprepa proceduren med lasagneplattor.
Strö över riven ost.
Skär paprikaskivor och lägg dem överst.
Gratinera i ugnen i ca 30 minuter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|