Direktlänk till inlägg 7 september 2021
Antal: 4 portioner
Ugn: 250 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
1 pkt djupfryst, hel spenat
1 krm salt
Vitpeppar
4-5 dl kokt fisk, i mindre bitar, av tex kolja, torsk, gös eller gädda
1 hårdkokta ägg
Till gratängsåsen:
2 äggvitor
1 dl majonnäs
2-3 msk finhackad dill
Gör så här:
Tina spenaten.
Häll av det mesta av spadet och bred ut den i en smord, ugnssäker form.
Krydda med salt och nymald vitpeppar.
Fördela det kokta fiskköttet ovanpå.
Hacka äggen och lägg ovanpå fisken.
Vispa äggvitan till hårt skum och blanda den med majonnäs och dill.
Bred såsen över fisk och ägg.
Gratinera i 250 graders ugnsvärme ca 10 minuter.
Servera med:
Kokt potatis och kokta morötter.
Bonniers kokbok, 1985
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|