Direktlänk till inlägg 8 september 2021
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Salt
Vitpeppar
4 skivor rökt skinka
8 skivor smakrik ost
Smör
4 schalottenlökar
200 g färsk svamp, tex kantareller eller karljohan
2 msk portvin
1 msk kalvfond
3 dl grädde
Gör så här:
Sätt ugnen på 200°C.
Banka ut kycklingfiléerna tunt.
Strö på salt och peppar.
Fördela skinka och ost på ena halvan av varje filé och vik den andra halvan över och fäst med en tandpetare.
Bryn filéerna i smör runt om och sätt in i ugnen i ca 15 minuter.
Skala och hacka löken fint.
Hetta upp en stekpanna och stek lök och svamp gyllenbrun i smör.
Häll på portvin, fond och grädde och låt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar.
Servera gärna tillsammans med tex Nässelpaj.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|