Direktlänk till inlägg 1 maj 2023
Måndag:
Grön omelett med parmesan:
Skiva 1 rödlök.
Fräs med 3 dl små broccolibuketter i lite olja.
Vispa samman 4 ägg, 2 msk vatten, salt, 2 krm chilipeppar.
Grädda till en krämig omelett. Strö över 2 msk riven parmesanost.
Servera med sallad.
Tisdag:
Korv i gryta:
Skiva och varva 400 g mager falukorv, 2 lökar och 2 tomater i en gryta.
Häll över 2½ dl matlagningsgrädde som blandats med 3 msk riven pepparrot, 2 msk dill och 2 msk senap.
Låt puttra ca 15 minuter.
Servera med potatis.
Onsdag:
Pasta i musselsås:
Fräs 1 hackad rödlök i smör, tillsätt 2 pressade vitlöksklyftor, 1 burk tomatkross, 1 dl chilisås och 1 msk honung.
Blanda ner 1 burk rökta musslor i olja, salta och peppra.
Servera med pasta.
Torsdag:
Tomatsoppa med fetaost:
Hacka 1 gul lök och 1 vitlöksklyfta.
Bryn i olivolja.
Tillsätt 1 burk krossade tomater, 1 dl hönsbuljong och 1 dl vitt vin.
Låt puttra 5 minuter. Tillsätt 1 tsk oregano.
Mixa såsen slät.
Rör ihop 4 msk smulad fetaost med 4 msk matlagningsyoghurt.
Smaksätt med pressad vitlök och hackad färsk basilika.
Klicka ner i soppan vid servering.
Fredag:
Fredagsmacka med lufttorkad skinka:
Mosa 1 avokado grovt.
Smaksätt med några droppar citron, salt och svartpeppar.
Fördela på 4 skivor grovt bröd och lägg på 1 skiva skinka.
Servera med tomatsallad.
Lördag:
Fiskgryta med färskosttopping.
Söndag:
Förslag till en efterrätt:
Citronskum med mangoslice:
Vispa 3 äggulor och ½ dl strösocker pösigt.
Tillsätt 200 g philadelphiaost naturell, rivet skal och saft från en citron, och rör om.
Vispa 3 äggvitor och 1 dl socker till ett hårt skum.
Vänd försiktigt ner en del av äggviteskummet för att mjuka upp äggulesmeten.
Vänd ner resten av äggviteskummet så att du får ett jämt skum.
Lägg upp i höga dessertglas och låt stå i kylen 1 timme.
Garnera med tunt skivad mango (från burk) och mynta eller citronmeliss före serveringen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|