Direktlänk till inlägg 17 mars 2015
Antal: 4 portioner
Ugn: 175 grader, 45 minuter
Ingredienser:
½ dl ströbröd
1½ dl mjölk
400 g köttfärs
1 msk ajvar relish
Salt
Peppar
1 ägg
75 g fetaost
140 g bacon
Sås:
2 dl vatten
1 dl grädde
1 msk kalvfond
1 msk maizenaredning
1 msk soja
Servera med:
Kokt blomkål
Kokta sockerärter
Garnera med:
Färsk basilika
Gör så här:
Blanda ströbröd och mjölk i en skål.
Låt svälla i 5 minuter.
Rör i köttfärs, ajvar relish, salt, peppar, ägg och smulad fetaost.
Forma färsen till en limpa och linda baconskivor runt om.
Lägg i en ugnsfast form och baka i ugn i 45 minuter.
Häll av spadet från köttfärslimpan i en kastrull.
Späd med vatten, grädde och fond.
Koka upp och red av.
Koka såsen i 3 minuter.
Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar.
Servera med blomkål och sockerärter.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|