Direktlänk till inlägg 7 maj 2024
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
250 g champinjoner, skivade
1 gul lök, finhackad
500 g blandfärs
4 klyftor vitlök, finhackade
1 msk färsk ingefära, finhackad
3 msk japansk soja
2 msk sesamolja
3 msk ostronsås
1 msk kinesisk soja
3 dl crème fraîche
400 g vetenudlar
200 g sparrisbroccoli (bellaverde)
1 knippe gräslök, finhackad
1 msk rostade sesamfrön
neutral rapsolja, att steka i
svartpeppar
Gör så här:
Stek champinjoner i olja på hög värme tills de fått lite färg.
Tillsätt hackad lök i pannan och låt steka tills den blivit mjuk.
Lägg sen i vitlök, ingefära och färs som får steka tills färsen fått lite färg.
Häll på japansk soja, sesamolja, ostronsås, kinesisk soja samt crème fraiche.
Låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med svartpeppar och ev mer soja.
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
Låt broccolin koka med sista minuten.
Servera nudlarna med den asiatiska köttfärsåsen och broccolin, toppa med den finhackade gräslöken och sesamfrön.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||||
|