Direktlänk till inlägg 19 januari 2011
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
400 g rättika eller kålrot (lägre kolhydratinnehåll i rättika)
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Smör eller kokosfett att steka i
3 dl créme fraiche
Salt
Peppar
100 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rättikan eller kålroten i halvcentimeter tjocka skivor.
Koka skivorna mjuka i vatten.
Känn med en sticka när de är färdiga.
Strimla purjolöken och riv eller pressa vitlöken.
Fräs i smör eller kokosfett och tillsätt sedan créme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från rättikan och lägg den i en ugnsfast form.
Häll över såsen och strö över osten.
Låt stå i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|