Direktlänk till inlägg 19 januari 2011
Antal: 4 portioner
Ugn: 200 grader, ca 10 minuter
Ingredienser:
400 g rättika eller kålrot (lägre kolhydratinnehåll i rättika)
1 purjolök
2 vitlöksklyftor
Smör eller kokosfett att steka i
3 dl créme fraiche
Salt
Peppar
100 g riven ost
Gör så här:
Sätt ugnen på 200 grader.
Skala och skiva rättikan eller kålroten i halvcentimeter tjocka skivor.
Koka skivorna mjuka i vatten.
Känn med en sticka när de är färdiga.
Strimla purjolöken och riv eller pressa vitlöken.
Fräs i smör eller kokosfett och tillsätt sedan créme fraiche.
Smaka av med salt och peppar.
Häll av vattnet från rättikan och lägg den i en ugnsfast form.
Häll över såsen och strö över osten.
Låt stå i ugnen ca 10 minuter eller tills gratängen fått fin färg.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|