Alla inlägg under april 2011

Av Maria - 6 april 2011 17:30

Antal: 12 stycken


Ingredienser:

300 g rökt, skivad lax

1 dl kesella (10%)

½ tsk wasabipasta

½ dl hackad färsk dill och gräslök

1 tsk pressad citronsaft

Salt

Peppar


Garnering:

½ dl rostade sesamfrön eller furikakekrydda (finns i välsorterade hälsokostaffärer)


Gör så här:

  • Lägg laxskivorna omlott på en bit plastfolie så att de bildar en rektangel på ca 25x20 cm.
  • Blanda kesella, wasabi, hackade örter och citronsaft i en skål. Smaka av med salt och peppar.
  • Bred fyllningen på laxskivorna och rulla försiktigt ihop dem till en rulle. Täck rullen med plastfolien och ställ i frysen  i ca 30 minuter.
  • Rosta sesamfrön i en torr panna. Ta ut laxrullen och rulla dem i sesamfrön eller furikakekrydda.
  • Skär rullen i 1 cm tjocka skivor och lägg upp på ett serveringsfat.
ANNONS
Av Maria - 5 april 2011 17:30

Antal: 25 stycken

 

Ingredienser:

250 g kesella (10%)

3 dl färskriven parmesanost

1 dl hackade hasselnötter

1 krm salt

½ krm cayennepeppar

 

Garnering: 

3 skivor kavring

2 msk hackad gräslök

 

Gör så här:

  • Blanda alla ingredienser utom brödet och gräslöken. Mixa kavring i en mixer och lägg på en tallrik tillsammans med gräslök. Forma ostmassan till bollar och rulla dem i brödet. Förvara i kylen fram till servering.
ANNONS
Av Maria - 4 april 2011 17:44

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

8 dl kokt quinoapasta med persilja (ca 250 g före kokning), finns i välsorterade hälsokostaffärer

½ rödlök

1 vitlöksklyfta

½ dl olivolja

1 ask ekologiska körsbärstomater

1 dl balsamvinäger

Salt

Peppar

1 kruka färsk basilika


Ärtpesto:

2 dl frysta gröna ärtor

1 dl hasselnötter eller skållad mandel

½ dl olivolja

1 liten vitlöksklyfta

Citronsaft

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

  • Gör först peston: Lägg i alla ingredienser till peston i en mixer och kör i någon minut. Smaka av med citronsaft, salt och peppar.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på paketet. Skiva rödlök tunt och finhacka vitlöken. Hetta upp en stekpanna med olivolja i och lägg i rödlök, vitlök och tomater. Stek någon minut, häll sedan på balsamvinäger och låt steka 5 minuter.
  • Fördela pastan på tallrikar och häll över tomatblandningen. Strö på hackad, färsk basilika, salt och svartpeppar. Servera med en klick ärtpesto.
Av Maria - 3 april 2011 17:30

Antal: ca 24 stycken rutor


Ingredienser:


Kaksmeten:

5 morötter (ca 500 g)

3 dl majsolja

5 dl råsocker

5 dl vetemjöl (300 g)

2 tsk mald kanel

2 tsk bakpulver

1 tsk bikarbonat

1 tsk salt

4 ägg


Frosting:

400 g naturell färskost

3 dl florsocker

50 g smör, rumsvarmt

2 tsk vaniljsocker


Garnering:

100 g marsipan

lite röd och gul hushållsfärg

eventuellt morotsblast


Gör så här:

  • Kakan: Sätt ugnen på 225°C. Skala och finriv morötterna. Vispa ihop olja och socker. Blanda mjölet med kanel, bakpulver, bikarbonat och salt. Blanda ner mjölblandingen, ägg och morötter i oljan.
  • Häll smeten i en långpanna, ca 30x40 cm, klädd med bakplåtspapper. Grädda kakan mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt den kallna.
  • Frosting: Vispa ihop färskost, florsocker, smör och vaniljsocker. Bred frostingen på kakan och skär kakan i portionsbitar.
  • Garnering: Knåda ihop marsipanen med lite röd och gul färg så att den blir orange. Forma till små minimorötter. Lägg en morot på varje ruta och garnera eventuellt med lite morotsblast.

Av Maria - 2 april 2011 08:16

Antal: 20 stycken


Ingredienser:

250 g rökt lax

150 g rökt, skivat renkött

1 rödlök

1 äpple

½ dl hackad saltgurka

2 msk kapris

2 msk dijonsenap

½ dl créme fraiche

½ dl hackad gräslök

2 paket vita sesamkex (finns att köpa i välsorterade hälsokostaffärer)

Salt

Svartpeppar


Garnering:

Gräslök


Gör så här:

  • Finhacka lax, renkött, rödlök och äpple. Lägg i en skål och blanda ner saltgurka, kapris, senap, créme fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar. Fördela röran på kex och toppa med gräslöksstrån.
Av Maria - 1 april 2011 12:00

Antal: 6 stora eller 12 normalstora

 

Ingredienser:

50 g smör

1 ägg

1 dl strösocker

½ dl mjölk

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 tsk vaniljsocker

1 krm salt

1 dl blåbär


Garnering:

Florsocker


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C. Smält smöret i en kastrull. Rör ihop ägg och socker. Tillsätt det smälta smöret och mjölk.
  • Blanda mjölet med bakpulver, vaniljsocker och salt. Tillsätt mjölblandingen i smeten och rör den slät.
  • Fördela smeten i muffinsformar, som rymmer ca 1 dl om det är stora formar använd annars vanlig storlek på formarna, ställda på en plåt. Toppa med blåbär. Grädda mitt i ugnen ca 14 minuter om det är stora är det mindre formar så räcker det med ca 10 minuter. Låt svalna på galler. Pudra över florsocker och servera.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se