Alla inlägg under april 2011

Av Maria - 22 april 2011 17:45

Antal: till ca 1 kg fisk (t.ex. lax eller tonfisk)


Ingredienser:

½ dl farinsocker

½ dl kinesisk soja

½ dl vatten

½ dl olja

1 riven vitlöksklyfta

Rivet skal av ½ citron

½ tsk mald svartpeppar


Gör så här:

  • Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
  • Lägg fisken i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
  • Skaka om så att fisken täcks av marinaden.
  • Låt ligga i kylskåp i några timmar.
  • Skaka om påsen då och då under tiden fisken marineras.
ANNONS
Av Maria - 21 april 2011 17:45

Antal: till ca 1½ kg oxkött


Ingredienser:

½ dl farinsocker

½ dl whisky

½ dl kinesisk soja

½ dl dijonsenap

½ dl finhackad salladslök

1 tsk salt

½ tsk mald svartpeppar


Gör så här:

  • Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
  • Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
  • Skaka om så att köttet täcks av marinaden.
  • Låt ligga i kylskåp i några timmar.
  • Skaka om påsen då och då under tiden köttet marineras.
ANNONS
Av Maria - 20 april 2011 17:45

Ingredienser:

2 liter färska nässlor

1 dl skållad mandel

1 dl riven parmesanost

2 vitlöksklyftor

¾ dl olivolja

Salt

Svartpeppar


Gör så här:

  • Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg i nässlorna och låt koka i 5 minuter. Häll av vattnet i en ett durkslag och pressa ur vattnet ur nässlorna. Lägg i nässlorna i en mixer tillsammans med mandel, ost och vitlök. Häll på olivolja och smaka av med salt och peppar.
Av Maria - 19 april 2011 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:


Pajdeg:

1½ dl dinkelfullkornsmjöl

¾ dl sojamjöl

100 g smör


Fyllning:

1 gul lök

Smör

3 ägg

2 dl créme fraiche

2 dl mjölk

1 sats nässelpesto, se nedan

Salt

Svartpeppar


Nässelpesto:

2 liter färska nässlor

1 dl skållad mandel

1 dl riven parmesanost

2 vitlöksklyftor

¾ dl olivolja

Salt

Svartpeppar


Tillbehör:

Hackade valnötter

Hackad gräslök


Gör så här:

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Pajdegen: Mät upp mjölet och lägg i smöret. Arbeta snabbt ihop degen och tryck ut den i en smörad pajform. Pricka skalet med en gaffel och grädda i 10 minuter.
  • Nässelpesto: Koka upp en stor kastrull med vatten. Lägg i nässlorna och låt koka i 5 minuter. Häll av vattnet i ett durkslag och pressa ur vattnet ur nässlorna. Lägg nässlorna i en mixer tillsammans med mandel, ost och vitlök. Häll på olivolja och smaka av med salt och svartpeppar.
  • Fyllning: Hacka lök och stek i lite smör i en stekpanna. Fördela löken i pajskalet. Vispa ägg, créme fraiche, mjölk och nässelpesto i en bunke. Smaka av med salt och peppar.
  • Häll fyllningen i pajskalet och grädda pajen i nedre delen av ugnen i 40 minuter. Strö på valnötter och gräslök.
Av Maria - 18 april 2011 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

2 tomater

2 morötter

2 avokado

½ gurka

2 selleristjälkar

saften av ½ citron

1 msk honung

1 msk olivolja

2 msk hackad färsk bladpersilja

Salt 

Svartpeppar

200 g chévreost

Persiljekvistar


Gör så här:

  • Skålla och skala tomaterna. Skala tomaterna och avokadorna. Ta bort kärnan. Skär alla grönsakerna i små kuber och lägg i en skål. Pressa citron över och tillsätt honung, olja och persilja. Smaka av med salt och peppar.
  • Låt dra i kylen i 20 minuter.
  • Skär chévreost i fyra skivor och lägg upp på fyra assietter. Fördela grönsaksblandingen över och garnera med en persiljekvist.
Av Maria - 17 april 2011 17:45

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

6 dl kokt bulgur (ca 3 dl före kokning)

½ dl olivolja

1 msk rödvinsvinäger

Salt

Svartpeppar

1 broccolistånd

3 morötter

1 burk svarta oliver

1 påse mangold- eller ruccolasallad


Gör så här:

  • Koka bulgur enligt anvisningen på paketet (ca 10 minuter) och lägg i en stor skål. Häll på olivolja och rödvinsvinäger och smaka av med salt och peppar.
  • Bryt broccolin i buketter och lägg i en matberedare eller i en mixer. Kör i någon minut och blanda ner i bulgursalladen.
  • Skala och skiva morötterna. Tillsätt morötter, oliver och sallad och blanda om.
  • Lägg upp på ett serveringsfat och servera som ett tillbehör eller som en huvudrätt tillsammans med tex en bit chévreost.
Av Maria - 16 april 2011 17:45

Antal: till ca 1½ kg lammkött


Ingredienser:

½ dl cane syrup/rörsockersirap

½ dl mörk balsamvinäger

½ dl olja

1 msk färsk finhackad rosmarin

1 msk färsk finhackad oregano

1 tsk grovmald svartpeppar

1 tsk salt


Gör så här:

  • Blanda samman samtliga ingredienser till marinaden i en skål.
  • Lägg köttet i dubbla fryspåsar och häll på marinaden.
  • Skaka om så att köttet täcks av marinaden.
  • Låt ligga i kylskåp i några timmar.
  • Skaka om påsen då och då under tiden köttet marineras.
Av Maria - 15 april 2011 17:45

Antal: 12 portioner, normalstora formar


Ingredienser:
2 ägg
2 dl socker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ dl kokosflingor
¾ dl flytande magarin
1 dl mjölk


Toscasmet:
¾ dl flytandemagarin
¾ dl socker
1 ½ msk vetemjöl

1 ½ msk mjölk
Hackad mandel/mandelspån eller nötspån


Gör så här:

  • Börja med muffinssmeten. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i de torra ingredienserna och därefter margarin och mjölk. Rör eller fortsätt med elvispen tills smeten är jämn. Klicka ut i formar eller muffinsplåt. In i ugnen på 225°C ca 8-10 minuter eller tills de är nästan klara.
  • Under tiden muffinsen står i ugnen gör toscasmeten. Blanda alla ingredienser i en kastrull och värm försiktigt tills allt blandar sig och tjocknar något. Bör ej koka.
  • Ta ut muffinsen och bred massan över. Sätt tillbaka in i ugnen och låt bli klara ca 5 minuter eller tills de fått fin färg. Ta ut och låt svalna utan bakduk.
  • Om man vill kan man smaksätta muffinsen med kardemumma eller chokladbitar, eller helt naturella utan kokos.

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30
<<< April 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Senaste kommentarerna

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se