Direktlänk till inlägg 15 augusti 2011

Vinkokta torskfiléer med ljummen spenatsallad

Av Maria - 15 augusti 2011 10:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

600-800 g torskfilé

3 dl vitt vin eller fiskbuljong

2 citroner

200 g rucolablad


Ljummen spenatsallad:

500 g färsk spenat

2 dl grovhackade pecannötter

4 vitlöksklyftor

1 msk smör

1 dl hackade torkade aprikoser

Salt

Malen vitpeppar

Saften av en halv citron


Till servering:

75 g riven eller hyvlad parmesanost

Dra några varv med svartpepparkvarnen


Gör så här:

  • Ansa och skölj rucolabladen och lägg dem på ett serveringsfat.
  • Riv parmensanosten och pressa ut saften ur citronen i en skål.
  • Använder du djupfryst fisk ska den tinas till hälften. Skär den i skivor.
  • Koka sedan upp vinet eller buljongen, lägg i fisken och sjud på svag värme tills fisken är genomkokt.
  • Ta upp fisken med en hålslev och lägg den på rucolabladen.
  • Häll på citronsaften och strö över parmensanost.
  • Avsluta med att mala över rikligt med svartpeppar.
  • Servera med ljummen spenatsallad.
  • Ljummen spenatsallad: Spenatsallladen gör du under tiden. Börja med att ansa spenaten och skära bort grova bladnerver. Hacka de torkade aprikoserna. Skala och skiva vitlöken tunt. Hacka pecannötterna. Fräs vitlöken i smöret. Tillsätt nötterna och rosta dem några minuter. Lägg i aprikoserna och spenaten och sautera hastigt. Krydda med salt och peppar och pressa över citronsaft.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards