Alla inlägg under juni 2011
Ingredienser:
1 msk strösocker
1 tsk flingsalt
1 tsk mald svartpeppar
2 tsk lökpulver
2 tsk vitlökspulver
½ tsk mald kanel
½ tsk mald muskotnöt
1 tsk torkad och smulad mejram
2 tsk torkad och smulad oregano
1 tsk torkad och smulad timjan
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 kycklingfiléer
½ paket sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
Smör eller olivolja
3 msk ajvar relish (paprikapasta som finns att köpa på burk)
2 tsk torkad timjan
1½ liter hönsbuljong
1 dl dinkelmakaroner
1 dl kokta vita bönor
1 ask röda coctailtomater
En näve haricots verts skurna i bitar
50 g färsk spenat
Salt
Svartpeppar
Dekoration:
Några kvistar färsk timjan
Gör så här:
Antal: 8 personer
Ingredienser:
2 strimlade purjolökar
2 msk smör
250 g mild Gorgonzola
5 dl mellangrädde
ev salt och svartpeppar
Gör så här:
Antal: 8 personer
Ingredienser:
800 g pasta, t ex capellini
Gorgonzolasås:
2 strimlade purjolökar
2 msk smör
250 g mild Gorgonzola
5 dl mellangrädde
ev salt och svartpeppar
Gör så här:
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 dl fryst majs
½ röd peppar
2 msk olivolja
2 krm spiskummin
2 avokado
½ kruka färsk koriander
½ citron
1 tsk flingsalt
Gör så här:
Tina majsen.
Dela, kärna ur coh finhacka chilin.
Hetta upp en stekpanna på giller eller spisen.
Stek majsen i olivoljan ca 10 minuter så att den får mycket färg och blir gyllenbrun.
Tillsätt chilin och spiskummin när det återstår ca 3 minuter av majsens tid.
Dela och kärna ur avokadon.
Grilla dem med snittytan mot grillgallret ca 5 minuter.
Hacka koriandern.
Lägg majs, avokado och koriander på ett fat eller i en skål.
Pressa över citronsaft och strö på saltet.
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
70 g salladsmix med rucola
50 g färska böngroddar
12 jordgubbar i bitar
avokado, tärnad
100 g fetaost
½ msk rosépeppar
½ citron, finrivet skal och saft
2 tsk olivolja
2 tsk flytande honung
Flingsalt
Gör så här:
Fördela sallad, böngroddar, jordgubbar och avokado på ett serveringsfat.
Bryt fetaosten i bitar, lägg på salladen och strö över rosépeppar.
Finriv citronskal (endast det gula) och pressa saft över salladen.
Ringla över olja och honung, strö på flingsalt.
Ingredienser:
250 g körsbärstomater i olika färger
1 kruka bladpersilja
½ msk strösocker
flingsalt
2 msk äppelcidervinäger
2 msk olja
Gör så här:
Dela tomaterna och strimla persiljan fint.
Blanda tomaterna med strösocker och salt.
Ringla över vinäger och olja.
Låt marinera ca 10 min.
Toppa pajen med tomaterna vid servering.
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|