Direktlänk till inlägg 17 januari 2012
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
600 g lax
1/2 dl olivolja
1/2 msk rosépeppar
Flingsalt
1/2 citron
Marinerade tomater:
1/2 kruka färsk basilika
100 g soltorkade tomater
200 g pesto
1/2 dl olivolja
2 msk balsamvinäger
Salt
Peppar
1 rödlök
750 g körsbärstomater i olika färger
70 g rucolasallad
50 g pinjenötter
Gör så här:
Börja med att marinera tomaterna.
Riv ner basilika i en skål.
Grovhacka soltorkade tomater och blanda ner dem i samma skål tillsammans med hälften av peson, olivoljan och balsamvinäger.
Krydda med salt och peppar.
Dela tomaterna, skala och skiva rödlöken och vänd neer i skålen med örtsåsen.
Låt stå kallt och marinera tills servering.
Ringla olivolja över laxfiléerna och krydda med rosépeppar och flingsalt.
Stek dem cirka 5 minuter per sida i en stekpanna.
Lägg laxfiléerna på fyra fat och pressa över saften från 1/2 citron.
Fördela rucolasalladen bredvid laxen och lägg marinerade tomater på rucolan.
Rosta pinjenötterna i en torr panna och toppa tomaterna med.
Fördela resten av peston på tallrikarna.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|