Direktlänk till inlägg 4 juni 2012
Antal: 8 portioner
Ingredienser:
Kycklingspett:
900 g kycklingfilé
1 dl japansk soja
½ dl sherryvinäger eller äppelcidervinäger
2 msk råsocker eller strösocker
1½ msk sambal oelek
2 paket bacon (á 140 g)
Små grillspett i trä
Tillbehör:
1½ kg potatis gärna sparrispotatis
Rapsolja
1 tsk salt
Svam- och grönsaksspett:
250 g svamp, t.ex kantarell eller champinjon
250 g zucchini
250 g aubergine
2 tsk salt
Små grillspett i trä
250 g steklök eller annan liten lök
Olja till pensling
Chévremousse:
2 avokado
100 g chévreost
250 g kesella
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
Gör så här:
Kycklingspett:
Skär kycklingfiléerna på längden i ca 2 cm breda bitar.
Lägg dem i en skål eller plastpåse med soja, vinäger, socker och sambal.
Låt ligga kallt att marinera minst 1 timme.
Lägg grillspetten i vatten.
Förbered också grönsakerna och svampen då även de skall ligga i en timme.
Tänd grillen och låt den brinna ut till en fin glöd.
Skär baconskivorna i längen som matchar längden på kycklingbitarna.
Lägg en baconskiva på varje kycklingbit och trä upp dem på spett.
Borsta och dela potatisarna på längen.
Koka dem i lättsaltat vatten under lock ca 10 minuter.
Häll av vattnet och låt potatisarna ånga av.
Grilla spetten ca 3 minuter på varje sida beroende lite på hur varm grillen är och hur nära gallret är glöden.
Pensla potatisarna med olja och strö på salt.
Grilla dem ca 3 minuter på båda sidor.
Servera med svamp- och grönsaksspett.
Svamp- och grönsaksspett:
Dela svamparna i halvor eller kvartar om de är stora.
Ansa och skär zucchini och aubergine i 1½ cm stora bitar.
Blanda allt med salt och låt stå i ett durkslag ca 1 timme.
Lägg spetten i vatten.
Skala och koka lökarna ca 1 minut.
Spola av i kallt vatten och låt dem rinna av.
Pressa ur så mycket vatten som möjligt ur svamp- och grönsaksblandningen.
Varva svamp, zucchini, aubergine och lök på spetten och pensla med olja.
Grilla dem 1-2 minuter på varje sida.
Chévremousse:
Dela och kärna ur avokadon.
Gröp ur fruktköttet.
Kör i matberedare tillsammans med chévre, kesella, pressad vitlök och salt.
Lägg upp i en skål, täck med plastfilm och låt stå kallt till servering.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|