Direktlänk till inlägg 18 juni 2012
Antal: 8 portioner
Ugn: 200 grader, 15 minuter + 175 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
250 g kvarg,1 burk
½ dl flytande margarin
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
150 g riven lagrad ost, t.ex prästost, västerbottenost
125 g ansjovisfilé
3 st ägg
2 dl crème fraiche, 34 %
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Pajdegen:
Sätt ugnen på 200°.
Häll mjöl, kvarg, smör-rapsolja och salt i en bunke.
Arbeta ihop till en elastisk deg med fingrarna och lägg degen i en plastpåse.
Platta ut degen till en platta och lägg i kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Sänk värmen till 175°.
Fyllning:
Hetta upp oljan och stek spenaten mycket hastigt så att den blir mjuk.
Lägg spenaten i pajskalet och strö över osten och den avrunna ansjovisen.
Vispa ihop ägg och crème fraiche.
Tillsätt salt och peppar och häll smeten i pajskalet.
Grädda 25–30 min.
Låt svalna och skär i bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|