Direktlänk till inlägg 18 juni 2012
Antal: 8 portioner
Ugn: 200 grader, 15 minuter + 175 grader, 25-30 minuter
Ingredienser:
3 dl vetemjöl
250 g kvarg,1 burk
½ dl flytande margarin
2 msk olivolja
200 g färsk spenat
150 g riven lagrad ost, t.ex prästost, västerbottenost
125 g ansjovisfilé
3 st ägg
2 dl crème fraiche, 34 %
1 krm salt
1 krm peppar
Gör så här:
Pajdegen:
Sätt ugnen på 200°.
Häll mjöl, kvarg, smör-rapsolja och salt i en bunke.
Arbeta ihop till en elastisk deg med fingrarna och lägg degen i en plastpåse.
Platta ut degen till en platta och lägg i kylen 30 min.
Tryck ut pajdegen i en form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant.
Förgrädda pajskalet i ca 15 minuter. Sänk värmen till 175°.
Fyllning:
Hetta upp oljan och stek spenaten mycket hastigt så att den blir mjuk.
Lägg spenaten i pajskalet och strö över osten och den avrunna ansjovisen.
Vispa ihop ägg och crème fraiche.
Tillsätt salt och peppar och häll smeten i pajskalet.
Grädda 25–30 min.
Låt svalna och skär i bitar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|