Direktlänk till inlägg 19 juni 2012
Antal: 8-10 portioner
Ingredienser:
200 g kavring
75 g smör, smält
4 gelatinblad
200 g matjessill
1 rödlök, finhackad
250 g kvarg (t ex kesella)
3 dl gräddfil
svartpeppar
1½ dl gräslök, hackad
Gör så här:
Finfördela kavringen i matberedare och blanda med smöret.
Tryck ut röran i en rund form med löstagbar kant, platta till ordentligt och ställ i kylskåp.
Lägg gelatinblad i rikligt med kallt vatten.
Låt sillen rinna av men spara spadet.
Finhacka sill och blanda med rödlök, kvarg och gräddfil.
Smaka av med svartpeppar och sillspad.
Krama ur gelatinbladen och smält på låg värme på spis eller i mikrovågsugn tillsammans med lite av sillröran.
Blanda noggrant det smälta gelatinet med resten av sillröran, häll ut över brödbotten, täck formen med plastfolie och låt stå kallt minst 4 timmar.
Garnera tårtan med hackad gräslök.
Tips!
När du låter sillen rinna av är det bäst att använda en metallsil – använder man kaffefilter absorberar det delar av de fettlösliga aromämnena.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|