Direktlänk till inlägg 20 juni 2012
Antal: 1 bröd
Jäsning: 2 timmar
Ugn: 175 grader, 40 minuter
Ingredienser:
25 g jäst
5 dl ljummet vatten
9 dl vetemjöl special
1½ dl solrosfrön
1½ dl pumpakärnor
1 dl linfrö
2 msk olivolja
1½ tsk salt
0½ dl blandade frön att strö över
Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och häll på vattnet.
Rör tills jästen lösts upp.
Häll ner mjöl, alla fröer, olivolja och sist salt.
Rör om ordentligt till en jämn smet.
Häll smeten i en form med bakplåtspapper, 30 x 40 cm.
Strö över blandade frön.
Låt jäsa under bakduk minst 2 timmar.
Sätt ugnen på 175°.
Grädda mitt i ugnen ca 40 min.
Låt svalna i formen.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 |
14 | 15 | 16 |
17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 |
29 | 30 | ||||
|