Direktlänk till inlägg 9 juli 2012

Bouillabaisse (LCHF)

Av Maria - 9 juli 2012 08:45

Antal: 4 portioner


Ingrediser: 

2 morötter

50 g rotselleri

1 fänkål

6 schalottenlökar

4 vitlöksklyftor

2 msk olivolja

1 röd chili

1 dl strimlad purjolök

1 g saffran

2 lagerblad

1 krm timjan

6 vitpepparkorn

2 apelsiner

1 msk tomatpuré

3 dl hönsbuljong

2 dl tomatjuice

2 dl vitt vin

2 dl hummerfond

Salt

Vitpeppar

600 g fiskfilé av exempelvis lax, torsk, sej

2 msk smör

100 g färska skalade räkor och musslor


Till servering:

Aoili


Gör så här:

Skala och skiva morötterna i slantar.

Skala sellerin.

Dela fänkålen ohc skär bort roten.

Skär selleri och fänkål i bitar.

Skala och finhacka lök och vitlök.

Hetta upp en gryta med olja och fräs morot, rotselleri, fänkål, vitlök och schalottenlök en stund.

Finhacka chilin och tillsätt i grytan tillsammans med purjolöken.

Pudra över saffran och kryddor och rör om.

Pressa apelsinerna och häll saften i soppan.

Rör ner tomatpuré och sjud tills vätskan nästan har kokat in.

Häll på hönsbuljong, tomatjuice, vitt vin och hummerfond och låt koka på svag värme under 10 minuter.

Sila soppan och häll tillbaka den i grytan.

Smaka av med salt och peppar.

Skär fisken i portionsbitar.

Hetta upp en stekpanna med smör och bryn fiskbitarna runtom.

Smaka av med salt och peppar.

Fördela fisk och skaldjur i djupa tallrikar.

Häll på soppan och dekorera med en dillkvist.

Servera med god aioli.

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Lördag 15 juni 09:29

Jäsning: 40 minuter + 20 minuter Ugn: 225 grader, ca 25 minuter   Ingredienser: 5 dl ljummet vatten50 g jäst1 tsk salt½ dl Rörsocker Strö2 rivna äpplen1 dl solrosfröca 14 dl vetemjöl   Gör så här: Smula jästen i en degbunke. Häll på ...

Av Maria - Fredag 14 juni 06:27

Antal: 8 portioner Ugn: 200 grader, 25-30 minuter   Ingredienser: 2 små bananer 500 g keso 6 ägg Ev. 1 msk honung 2 dl hackad/mixad sötmandel 1/4-½ g saffran Bär till servering, tex hallon och granatäpple   Gör så här: Sätt ...

Av Maria - Torsdag 13 juni 06:25

Antal: 1 bröd Ugn: 200 grader, ca 1 timme   Ingredienser: 2 dl fiberhavregryn 2 dl grovt rågmjöl 2 dl kokosmjöl 1 dl rågkross 1 dl hackade nötter 2 tsk bikarbonat 1 tsk salt 1 banan 5 dl mild yoghurt   Gör så här: Sätt u...

Av Maria - Tisdag 11 juni 06:07

      Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 aubergine, ca 300 g 2 gula lökar 1-2 vitlöksklyftor ½-1 röd chili, t.ex. spansk peppar 2 msk olivolja 1 förpackning krossade tomater (á 500 g) 1 dl vatten 2 burkar bönor, gärna blan...

Av Maria - Söndag 9 juni 16:07

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1½ dl quinoa 150 g fetaost, max 20% fett 1 squash 4 bifftomater 1 rödlök 20 svarta oliver   Dressing: 3 msk vatten 2 msk olivolja 1 msk vinäger 2 tsk hackad oregano 3 msk salt 1 krm g...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Juli 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ Foodish med Blogkeen
Följ Foodish med Bloglovin'

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se