Direktlänk till inlägg 1 januari 2013
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
900 g potatis, gärna amandine
150 g sockerärtor
Rom- & gräslökssås:
75 g röd caviarmix
2 dl créme fraiche
½ ask (á 20 g) färsk gräslök
Peppar
3 ägg
Torsk:
500 g rimmad torksfilé
1 msk smör
Grönsaker:
65 g mâchesallad
Gör så här:
Skala och koka potatisen.
Låt sockerärtorna koka med potatisen när det återstår 3 minuter av koktiden.
Rom- & gräslökssås:
Blanda caviar med créme fraiche.
Skär gräslöken och blanda med créme fraichen.
Smaka av med peppar.
Lägg i äggen i kokande vatten och koka dem 9 minuter.
Spola äggen kalla, skala och skär dem i klyftor.
Torsk:
Stek torsken i smöret i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida.
Servera torsken med potatis, rom- & gräslökssås, ägg, sockerärtor och sallad.
Måndag: Lägg nykokta glasnudlar i en het panna med olja, vänd ner babyspenat, skalade räkor, jordnötter och sesamolja. Vaniljyoghurt och skivad banan. Tisdag: Skär ett snitt i kycklingfiléer och fyll med finfördelad feta och hackade s...
Måndag: Potatatispanna: Skiva en gul lök och fräs den tillsammans med 1 vitlöksklyfta i 1 msk smör. Tillsätt 8 potatisar i tunna skivor och 3 skivade morötter. Fräs i ca 15-20 minuter. Skiva 1 squash och låt den fräsa med. Krydda med 4 ms...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Buljong med mycket och blandade rotsaker, samt kycklingrest, grovriven ost. Risi frutti. Tisdag: Fiskbullar i buljong som används till sås med kaviar, rikligt med dill och någon sked lätt créme fraiche, ris med majskorn. ...
Måndag: Korv tunnbrödsrulle: Stek eller koka en smakrik korv. Lägg rejält med rivna morötter på mjuka tunnbröd. Lägg på korven och ev. senap. Rulla ihop tunnbrödet. Avrunda med en frukt. Tisdag: Broccolisoppa: Hacka 1 gul lök, s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | 31 | ||||||
|