Direktlänk till inlägg 7 mars 2013
Antal: 12 stycken
Ingredienser:
2 nori-ark
300 g kallrökt lax i skivor
200 g cream cheese
1 msk wasabi
½ gurka, i stavar
½ dl mandelspån, torrostade
½ dl finskuren gräslök
Gör så här:
Lägg ut lax i en rektangel stor som ett nori-ark på en bit plastfolie.
Lägg på ett nori-ark.
Rör ihop färskosten med wasabi och ev lite vatten så den blir bredbar.
Täck nori-arket med ett tunt lager wasabiost och lägg ut gurkstavarna längs med ena långsidan.
Rulla ihop från långsidan till en rulle med hjälp av plastfilmen.
Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda.
Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen.
Skär upp i cm-breda skivor.
Strö ut mandelspån och gräslök på en skärbräda.
Ta bort plasten. Rulla så att detta fäster på rullen.
Skär upp i cm-breda skivor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | |||||||
4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | |||
11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | |||
18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | |||
25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | |||
|