Direktlänk till inlägg 14 mars 2013

Finsk gravad sik

Av Maria - 14 mars 2013 17:45

Ingredienser:

 cakg sik, , färdigtrensad
4 msk havssalt, grovt
2 msk socker15 st vitpepparkorn
Dill
 

Gör så här:

Torka av de rensade fiskarna med hushållspapper.

Skölj inte.

Filéa fiskarna.

Krossa vitpepparkornen och blanda med salt och socker.
Gnid in fiskbitarna med kryddblandningen, lägg dill mellan dem och placera dem insidorna mot varandra.
Strö kryddblandning också på botten av ett kärl.
Täck över fisken med aluminiumfolie och lägg på en lätt tyngd.
Ställ kärlet svalt.
Efter ett dygn är fisken färdig.
Skär den på snedden i tunna skivor och garnera med dill.
 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Söndag 12 maj 13:30

Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter   Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...

Av Maria - Söndag 12 maj 07:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...

Av Maria - Lördag 11 maj 14:15

Antal: 4 portioner Ugn: 200 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 800 g kycklinginnerfilé (eller vanliga filéer som du delar på längden)smör, att steka isaltpeppar65 g babyspenat 10 körsbärstomater1 dl purjolök, finskuren1,5 dl Västerbottenso...

Av Maria - Lördag 11 maj 13:30

Ugn: 175 grader, 17-20 minuter   Ingredienser:Kakdeg: 150 g normalsaltat smör164 g farinsocker, mjukt (eller ljus muscovado) [2,2 dl]50 g ägg [1 st]80 g vetemjöl [1,33 dl]80 g dinkel, fullkorn [1,33 dl] 2 g bakpulver [2 krm]2 g salt [1,6 krm]50...

Av Maria - Lördag 11 maj 08:45

Antal: 2 portioner   Ingredienser:Halloumivåffla: 1 halloumiost0,5 msk potatismjölsmör, till gräddning Topping:1 avokado, tunt skivad1 förp röd rom0,5 rödlök, finhackad0,5 dl smetana (eller crème fraiche)färsk dill, till toppingev citron, press...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Mars 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards