Direktlänk till inlägg 30 september 2013

Confiterade anklår på salladsbädd med tomatvinägrett, grillad spetspaprika & buffelmozzarella

Av Maria - 30 september 2013 11:45

2 personer
 
2 stycken röda spetspaprikor 
 
Sätt ugnen på 180 grader.
 
Ta ut de confiterade anklåren från deras påsar och lägg dem på en bakplåtsklädd plåt. 
 
Grilla eller stek spetspaprikan hel på hög värme tills den fått färg runt om. Lägg paprikorna bredvid anklåren på ugnsplåten och ugnsbaka i cirka 30 minuter. Anklåren ska få en krispig och gyllene yta och paprikan ska mjukna.
 
Paprikan kan bli färdig före så håll lite koll och plocka ut den innan om det behövs. 
 
Tomatvinägrett 
 
100 g soltorkade tomater
2 msk olja (från de soltorkade tomaterna) 
1 liten vitlöksklyfta 
1 msk vit balsamvinäger 
Flingsalt 
Svartpeppar 
 
Strimla de soltorkade tomaterna fint. Lägg dem i en skål tillsammans med 2 msk av oljan från de soltorkade tomaterna. Pressa ner en vitlöksklyfta och rör ner vit balsamvinäger. Smaka av med flingsalt och svartpeppar. 
 
Sallad
 
1 styck romansallad 
2 dl färsk bladspenat 
1 dl halverade körsbärstomater 
1/2 gurka, delad i mindre bitar 
1 dl färsk basilika 
Rostade salta mandlar, alternativt annan nöt 
 
MONTERA SAMMAN SÅ HÄR:
 
Skär romansalladen i strimlor. Lägg i en bunke tillsammans med bladspenaten, gurkan, körsbärstomaterna och den färska basilikan. Rör ner tomatvinägretten och se till att allt blandar sig väl. 
 
Fördela ut salladen i två skålar. Lägg ett confiterad anklår ovanpå samt en spetspaprika på varje tallrik. Fördela ut några mozzarellabollar och strö över hackade nötter. 
 
Servera gärna tillsammans med en klick aioli och ett gott bröd. 
 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30
<<< September 2013 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards