Direktlänk till inlägg 9 februari 2014

Dumplings med olika fyllningar

Av Maria - 9 februari 2014 08:00

Antal: 4 portioner


Ingredienser:

Wontondeg:

2 dl vetemjöl

½ tsk majsstärkelse

½ tsk salt

1 ägg

1 msk vatten


Fyllning:

½ dl vatten

1 msk grönpeppar

½ purjolök

400 g nötfärs, fläskfärs, kycklingfärs eller skalade grovhackade räkor

25 g färsk ingefära

½ dl kinesisk soja

½ dl neutral matolja

½ msk salt


Gör så här:

Degen:

Mixa mjöl, stärkelse, salt och ägg i matberedare.

Tillsätt så mycket vatten att degen går ihop till en boll.

Kör degen tills den känns smidig.

Låt den vila någon timme i rumstemperatur.

Rulla degen till en lång korv, dra loss degklumpar och forma till små bollar, ca 2 cm i diameter.

Mjöla deg och händer vid behov.

Kavla ut varje degboll till en rundel, ca 5 cm i diameter.

Lägg dem på hög i väntan på att de ska fyllas, mjöla mellan lagren.


Fyllning:

Koka upp vattnet i en kastrull.

Tillsätt grönpeppar och ställ åt sidan och dra.

Skala, skölj och strimla purjolöken fint och lägg i en stor bunke.

Tillsätt nötfärs/fläskfärs/kycklingfärs eller räkor.

Skala och riv ingefäran och tillsätt den.

Tillsätt soja, olja och salt samt grönpepparvattnet.

Rör ihop allt till en jämn smet.


Fylla dumplings:
Ta en rundel wontondeg i handen och lägg på 1 matsked av fyllning, vik ihop kanterna till en halvmåne och tryck samt överlappa gärna kanterna lite.

Eller nyp ihop degen högst uppe på mitten som en liten säck.

Ställ dumplingarna på en bricka.


Koka dumplings:

Koka upp 2 liter vatten i en kastrull.

Lägg i ca 20 i taget och koka dem några minuter.

De är klara när de flyter på ytan, det tar 3-4 minuter.

Det är ungefär som att koka färsk pasta.

Ta upp dumplingarna med en hålslev.


Fritera dumplings:

Värm 1 liter matolja, t.ex solrosolja, i en gryta med lock till 180 grader.

Fritera ca 10 i taget i 2-3 minuter.

Ta upp med hålslev och låt rinna av på ett hushållspapper.


Ånga dumplings:
Du behöver helst en bambukorg med lock eller annan ångkokare.

Placera alla dumplings i bambukorgen och ånga dem i ca 5 minuter.


Här är ett bra grundrecept på en användbar deg som är lätt att kavla ut, och en fyllning som kan varieras med olika råvaror.

Man kavlar degen tunt, nyper ihop den runt fyllningen och väljer sedan om man vill koka, fritera eller ånga de små knytena.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Maria - Onsdag 30 april 19:15

Antal: 4 portioner   Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt   Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...

Av Maria - Onsdag 30 april 09:30

Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter   Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör   Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter   Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl   Pensling ...

Av Maria - Tisdag 29 april 19:00

Antal: 8 bufféportioner   Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt   Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...

Av Maria - Söndag 27 april 19:00

Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter   Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin   Pensling: Äggvita   Garnering:Pärlsocker Hackad mandel   Gör så här: Blanda de tor...

Presentation


Hej & välkomna!
Det jag hade tänkt mig från början med den här bloggen var att föra in recept på sånt som intresserar oss här hemma. Men nu har det blivit mer som ett sätt att tömma bort en del recept jag har samlat på mig under ett antal år.

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28
<<< Februari 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards