Direktlänk till inlägg 12 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 skalade lökar
1 skalad vitlök
1 paket renskav, ca 400-600 g
Olivolja
1 burk hela tomater + ca 1 dl vatten (skölj ur burken)
1 msk oregano
1 msk honung
1 msk vinäger
Salt
Nymald svartpeppar
1 paket potatisgnocchi
150 g smulad fetaost
1 kruka basilika
Gör så här:
Koka upp en kastrull med saltat vatten.
Finhacka lök och vitlök.
Bryn renskav i olivolja.
Tillsätt lök, vitlök, tomater, oregano, honung och vinäger.
Låt allt koka ihop i ca 10 minuter, rör då och då.
Smaka av med salt och peppar.
Lägg potatisgnocchin i det kokande vattnet och sjud dem i ca 2 minuter.
Häll av vattnet och droppa på olivolja.
Servera gnocchi och renskav med fetaost och basilika.
Renskav, hjortskav, älgskav eller viltskav går alla lika bra att använda till denna enkla rätt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|