Direktlänk till inlägg 14 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
Ca 300 g spaghetti
1 gul paprika
1 gul zucchini (ca 200 g)
1 grön zucchini (ca 200 g)
2 msk olivolja
1 påse babyspenat (80 g)
2 dl grädde
Salt
Svartpeppar
Färsk oregano eller basilika
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Låt den rinna av i ett durkslag.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Ansa och strimla zucchinin.
Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs paprikan och zucchinin tills grönsakerna mjuknar utan att ta färg, i 3-5 minuter.
Rör om då och då.
Vänd ner pastan och rör om så allt blandas.
Rör i spenaten och grädden, låt allt bli genomvarmt.
Smaka av med salt och nymalen peppar.
Garnera med färska örter.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|