Direktlänk till inlägg 16 februari 2014
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
200 g mandelmassa
2 bittermandlar
2 ägg
1 dl crème fraiche
½ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 dl lätt crème fraiche
1 dl kesella
2 msk florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 kiwi
1 mango eller papaya
Ca 3 dl frusna bär
Gör så här:
Riv mandelmassan och bittermandeln.
Rör samman mandelmassan med ägg, crème fraiche och mjölet blandat med bakpulver.
Rör till en jämn smet.
Häll smeten i en smord och bröad form, gärna med löstagbar kant.
Grädda mitt i ugnen ca 30 minuter.
Låt kakan vila någon minut innan den stjälps upp och får kallna på galler.
Rör ihop kesellan med crème fraiche, florsocker och vaniljsocker.
Skala kiwin och skär den i bitar.
Skala, kärna ur och skiva mangon eller papayan.
Bred crème fraiche-röran över kakan och fördela frukt och bär över.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|