Direktlänk till inlägg 18 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, 5-10 minuter
Ingredienser:
Gratinerade musslor:
450 g musslor, kokta och frysta som fått tina
100 g smör
2-3 vitlöksklyftor, fint hackade
2 msk hackad persilja
2 msk riven parmesanost
Att strö över:
3 msk riven parmesanost
Till garnering:
2 msk hackad persilja
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader.
Ta bort det översta skalet och lägg musslorna på en plåt.
Blanda ihop smör, vitlök, persilja och parmesanost till en röra och lägg en klick på alla musslor.
Strö över riven parmesanost.
Sätt in i ugnen i ca 5-10 minuter, tills smöret smält och musslorna fått fin gyllenbrun färg.
Håll lite koll mot slutet.
Lägg upp musslorna på en tallrik och garnera med hackad persilja.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|