Direktlänk till inlägg 20 februari 2014
Antal: 6 portioner
Ugn: 225 grader, ca 25 minuter
Ingredienser:
1 kg hel kotlettrad, benfri
3 vitlöksklyftor, pressade
1½ tsk salt
2 krm svartpeppar, nymald
1 burk champinjoncréme
1 rulle kyld smördeg
1 ägg
Servera med:
1 kg potatis, i bitar
1 msk olivolja
1 msk flingsalt
Gör så här:
Gnid köttet med vitlök, salt och peppar.
Bryn köttet runt om i smör i en stekpanna.
Låt det svalna.
Bred champinjoncrémen över köttet.
Lägg köttet på smördegen, gör ett paket och lägg det på en plåt med bakplåtspapper.
Dekorera eventuellt med löv av smördegsresterna.
Pensla paketet med uppvispat ägg.
Lägg potatis runt om och spraya eller pensla över olja.
Stek köttet tills innertemperaturen är 65 grader, det tar ca 25 minuter.
Rör om potatisen då och då.
Salta potatisen med flingsalt.
Låt köttet vila ca 10m minuter och håll potatisen varm.
Skär köttet i 1½ cm tjocka skivor.
Servera med sallad.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|