Direktlänk till inlägg 22 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Ca 20 sockerärter
1 liten purjolök
4-6 stora rädisor
1 paket risnudlar, 250 g
1-2 msk soja
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Marinad:
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl soja
2 msk sherry
2 tsk fainsocker
Gör så här:
Blanda vitlök, soja, sherry och farinsocker i en tjock plastpåse.
Skär filéerna i bitar och lägg dem i marinad ca 30 minuter.
Blötlägg nudlarna i kallt vatten ca 10 minuter.
Låt dem rinna av.
Torka av kycklingbitarna och fräs dem i en wokpanna eller stor stekpanna tills de är genomstekta.
Blanda ner rädisor, socketärter, lök och nudlar.
Fräs allt under omrörning några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera genast, gärna med soja till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|