Direktlänk till inlägg 22 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Ca 20 sockerärter
1 liten purjolök
4-6 stora rädisor
1 paket risnudlar, 250 g
1-2 msk soja
½-1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Marinad:
2 pressade vitlöksklyftor
½ dl soja
2 msk sherry
2 tsk fainsocker
Gör så här:
Blanda vitlök, soja, sherry och farinsocker i en tjock plastpåse.
Skär filéerna i bitar och lägg dem i marinad ca 30 minuter.
Blötlägg nudlarna i kallt vatten ca 10 minuter.
Låt dem rinna av.
Torka av kycklingbitarna och fräs dem i en wokpanna eller stor stekpanna tills de är genomstekta.
Blanda ner rädisor, socketärter, lök och nudlar.
Fräs allt under omrörning några minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Servera genast, gärna med soja till.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Antal: 6 portioner Ingredienser: 800 g nötfärs1 lök (stor)2 klyftor vitlök3 msk tomatpuré2 msk soja 2 msk balsamvinäger2 msk kalvfond1 burk krossade tomater1 burk körsbärstomater1 dl vattensaltsvartpeppar (från kvarn)ca 2 tsk torkad timjan...
Antal: 12 stycken Ugn: 175 grader, ca 30 minuter Ingredienser:Muffins: ca 5 bananer200 g kokosolja1 dl agavesirap1 tsk salt1 tsk vaniljpulver 1 tsk malen kanel4 ägg3 dl grahamsmjöl2 dl mandelmjöl2 dl havregryn1 dl kokossocker2 tsk bakpulver...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g kycklinglårfilé50 g smör350 g purjolök2 gula lökar2 dl syltlök 1 msk torkad dragon4 msk dijonsenap4 dl kycklingbuljong, utspädd4 dl vispgrädde1 kruka färsk dragon, bladen, grovt hackade1 fänkål2 msk oliv...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|