Direktlänk till inlägg 25 februari 2014
Antal: 8 bitar
Ugn: 175 grader, ca 30 minuter
Ingredienser:
Botten:
150 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 tsk rosenvatten
3 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 tsk nystött kardemumma
1 tsk bakpulver
Fyllning:
200 g vit choklad
200 g naturell cream cheese
25 g smör
1 dl florsocker
2 tsk rosenvatten
½ liter färska jordgubbar
50 g mandelspån
Garnering:
2 dl vispgrädde
Rosenblad eller marsipanrosor eller jordgubbar
Gör så här:
Börja med bottnen:
Rör smör och socker poröst.
Tillsätt ägg och rosenvatten.
Blanda mjöl, vaniljsocker, kardemumma och bakpulver och blanda ner också detta.
Rör till en slät smet.
Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter.
Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 30 minuter, känn med en sticka.
Vänta tills kakan svalnat något innan den stjälps upp.
Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad.
Tillsätt cream cheese, smör, florsocker och rosenvatten, vispa krämen slät.
Låt den svalna och tjockna.
Dela bottnen i två, fördela krämen över båda bottnarna.
Skiva jordgubbarna och täck undre bottnen, strö över mandelspånen.
Täck med den övre delen, kladdiga sidorna mot varandra.
Vispa grädden och täck tårtan med grädden.
Garnera med rosenblad eller med marsipanrosor och jordgubbar.
En romanistisk tårta med jordgubbar, vit choklad, kardemumma och rosenvatten - en ljuvlig kombination - garnerad med riktiga rosenblad!
Plocka blad från en nyponbuske eller från en buske i din (eller grannens) trädgård.
Men undvik rosor från blomsterhandeln, de är ofta besprutade.
Eller garnera istället med marsipanrosor eller jordgubbar.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|