Direktlänk till inlägg 26 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Salt
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk pressad saft från 1 lime
3 msk pressad saft från en apelsin
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm tabasco
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk kycklingfond
Timjanrisotto:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
3 dl avorioris
7-8 dl kycklingbuljong
1 msk rivet apelsinskal
2 dl nyriven parmesanost
1 tsk timjan
Salt
Peppar
Garnering:
Apelsinskivor
Färsk timjan
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden.
Rör samman alla ingredienserna till marinaden.
Häll den i dubbla plastpåsar och lägg den kallt minst 5-6 timmar.
Vänd påsen några gånger under tiden.
Bryn kycklingfiléerna gyllene runtom.
Salta dem lätt.
Lägg dem i en eldfast form och häll över marinaden.
Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills köttsaften är klar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Ansa och dela svampen i mindre bitar.
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in.
Tillsätt ris och apelsinskal.
Rör om.
Häll på buljongen, lite i taget, och späd efter hand tills vätskan är slut och risotton är mjuk och krämig, ca 25 minuter.
Tillsätt nyriven ost.
Smaka av med salt och peppar.
Trä eventuellt upp kycklingfiléerna på spett och garnera med apelsinskiva och färsk timjan.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|