Direktlänk till inlägg 26 februari 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
4 kycklingfiléer
Salt
Marinad:
1 dl olivolja
2 msk pressad saft från 1 lime
3 msk pressad saft från en apelsin
2 pressade vitlöksklyftor
2 krm tabasco
2 krm grovmalen svartpeppar
1 msk kycklingfond
Timjanrisotto:
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
200 g färska champinjoner
3 dl avorioris
7-8 dl kycklingbuljong
1 msk rivet apelsinskal
2 dl nyriven parmesanost
1 tsk timjan
Salt
Peppar
Garnering:
Apelsinskivor
Färsk timjan
Gör så här:
Dela kycklingfiléerna på längden.
Rör samman alla ingredienserna till marinaden.
Häll den i dubbla plastpåsar och lägg den kallt minst 5-6 timmar.
Vänd påsen några gånger under tiden.
Bryn kycklingfiléerna gyllene runtom.
Salta dem lätt.
Lägg dem i en eldfast form och häll över marinaden.
Stek dem mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills köttsaften är klar.
Skala och finhacka lök och vitlök.
Ansa och dela svampen i mindre bitar.
Fräs lök och svamp i lite matfett tills vätskan har kokat in.
Tillsätt ris och apelsinskal.
Rör om.
Häll på buljongen, lite i taget, och späd efter hand tills vätskan är slut och risotton är mjuk och krämig, ca 25 minuter.
Tillsätt nyriven ost.
Smaka av med salt och peppar.
Trä eventuellt upp kycklingfiléerna på spett och garnera med apelsinskiva och färsk timjan.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Korv under osttäcke: Blanda 1 burk krossade tomater med 1 tsk salt, 2 krm svartpeppar och 1 tsk timjan i en ugnssäker form. Skär 4 frukostkorvar i halvor på längden. Lägg dem i formen med skinnsidan ner. Blanda 2 dl riven ost, 2 tsk s...
Måndag: Röd linssoppa: Skölj och lägg 2 dl röda linser i en gryta tillsammans med 8 dl grönsaksbuljong, 1 hackad morot, ½ burk krossade tomater, 1 hackad liten gul lök, 1 hackad liten gul paprika och 2 skivade vitlöksklyftor. Smaksätt med lagerbl...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g frysta blomkålsbuketter2 msk margarin3 msk vetemjöl3 dl mjölk3 msk persilja, hackad 400 g stekfläsksaltpeppar Tillbehör:potatis, kokt Gör så här: Ge blomkålen ett hastigt uppkok i lättsaltat vatten...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 dl mango chutney1 dl Heinz chilisås0,5 dl citron, saftev en liten bit färsk pepparfruktsaltpeppar Gör så här: Mixa ingredienserna till såsen med hjälp av stavmixer.Smaka av såsen med salt och peppar....
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||||
|