Direktlänk till inlägg 1 mars 2014
Ingredienser:
250 g gul lök, (2-3 stycken)
1 grön slanggurka
1 röd paprika
3 äpplen, syrliga
Lagen:
3 dl vatten
1 dl ättika, 24%
1½ dl socker
1 tsk salt
2 tsk gula senapsfrön
Ev 1 förpackning natriumbensoat
Gör så här:
Ansa och skölj grönsakerna och frukterna väl.
Skär allt i små fina tärningar, eller finfördela i matberedare.
Blanda lagen och koka upp.
Lägg i frukt- och grönsaksblandningen och låt koka utan lock ca 10 minuter eller tills blandningen är mjuk och lagen är simmig.
Blanda ev. i natriumbensoat för bättre hållbarhet.
Häll mixen på små glasburkar och sätt på lock genast.
Gott till korv, stekt kött, stekt och friterad fisk, smaksättning av dressing och dipsås.
Förvaras kallt.
Färdig att ätas efter 1 vecka.
Hållbarhet, minst 6 månader.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | ||||||||
3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | |||
10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | |||
17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | |||
24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | |||
31 | |||||||||
|