Direktlänk till inlägg 16 april 2014
Antal: 12 bitar
Ugn: 200 grader, ca 15 minuter
Ingredienser:
Botten:
6 st ägg
3 dl strösocker
1.5 dl vetemjöl
1.5 dl potatismjöl
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
Fyllning:
1.5 dl hallonsylt
5 dl vispgrädde
2 msk marsanpulver
2 tsk vaniljsocker
Garnera med:
5 dl vispgrädde
500 g gul marsipan
florsocker
godisägg
Gör så här:
Botten:
Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
Blanda mjöl, potatismjöl, bakpulver och vaniljsocker och sikta ner i smeten.
Blanda försiktigt ihop till en smet.
Häll smeten i en långpanna, 30 x 40 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter tills den är klar.
Låt bottnen svalna.
Fyllning:
Dela bottnen i två bitar.
Bred hallonsylt på den ena.
Vispa grädden tillsammans med marsanpulver och vaniljsocker och bred ovanpå sylten.
Lägg på den andra bottnen.
Vispa resten av grädden och bred runt, och ovanpå tårtan.
Kavla ut marsipanen, mjöla med lite florsocker så den inte fastnar.
Lägg den över tårtan och skär bort överflödig marsipan.
Kavla ut det som blev över och sporra ut knappt centimeterbreda längder.
Snurra dem och lägg en kant runt om tårtan och en kant uppe på tårtan.
Garnera med godisägg.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|