Direktlänk till inlägg 17 april 2014
Ugn: 175 grader, 20 minuter
Ingredienser:
6 st äggvitor
3 dl strösocker
1.25 dl hasselnötskärnor
kallrört marsanpulver
Fyllning:
4.5 dl vispgrädde
1 burk burkar persikohalvor 415 gram
Garnera med:
godisägg
Gör så här:
Vispa äggvitorna till hårt skum.
Tillsätt sockret lite i taget under vispning.
Hacka nötterna fint och blanda hälften av nöthacket med marsanpulver.
Vänd försiktigt ner marsanblandningen i marängen.
Bred ut smeten på plåt med bakplåtspapper och strö över resten av nötterna.
Grädda mitt i ugnen i 20 minuter.
Låt vila i 10 minuter.
Stjälp upp och låt svalna.
Vispa grädden och bred det mesta över bottnen.
Spara lite till garnering.
Lägg på tärnade persikor, men spara två halvor till garnering, och rulla ihop.
Spritsa grädde ovanpå och garnera med persikoklyftor och godisägg.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|