Direktlänk till inlägg 24 april 2014
Ingredienser:
500 g rabarber, ca 1 liter skivade
1 liter färska/frysta jordgubbar
½ liter vatten
4 tsk certo fruktpektin
6 dl socker
1 krm natriumbensoat
1 krm kaliumsorbat
Gör så här:
Skölj, ansa och skiva rabarbern.
Skölj, snoppa och skiva färska jordgubbar, tina och mosa frysta.
Koka upp vatten, rabarber och jordgubbar och koka tills rabarbern mjuknat, 5-10 minuter.
Blanda pektin och 3 msk socker, rör ner och koka fruktmassan 1 minut.
Tillsätt resten av sockret, koka ytterligare 3 minuter.
Skumma och tillsätt konserveringsmedlen utrörda i lite het bärmassa.
Ös upp i bensoatsköljda burkar.
Sätt på täta lock.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|