Direktlänk till inlägg 24 april 2014
Antal: 4 portioner
Ugn: 150 grader, innertemperatur 54 grader
Ingredienser:
600 g färsk laxfil
salt och svartpeppar
1 msk olivolja
Grönsakssalsa:
100 g cocktailtomater, delade
1 gurka, skalad och tärnad
1 avokado, urkärnad och tärnad
1 schalottenlök, skivad
4 sardellfiléer, strimlade
1 msk kapris
2 msk urkärnade Kalamataoliver, delade
1 knippe körvel
1/2 dl olivolja
1 citron, saften
salt och svartpeppar
Gör så här:
Sätt ugnen på 150°.
Gnid in laxen med olivolja.
Salta och peppra.
Baka i ugn till 54° innertemperatur.
Blanda samman ingredienserna till salsan, smaka av med salt och peppar.
Servera laxen med salsan.
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Måndag: Pyttipanna på finstrimlad rostbiff, blandad med wok coconut lime med nudlar och grönsaker (finns i frysdisken) Färsk frukt. Tisdag: Ansjovisströmming, potatismos med kryddgrönt: Putsa 600 g strömmingsfiléer och lägg ihop dem...
Måndag: Rotfruktsgratäng: Skala och strimla ca 800 g rotfrukter, tex potatis, morot, rotselleri och palsternacka. Hacka 1 gul lök, varva rotfrukter, lök och 1 tsk oregano i en smord form. Häll 6 dl grönsaksbuljong över rotfrukterna. Blanda ...
Måndag: Mustiga soppan: Strimla 150 g rimmat stekfläsk och fräs med 1 hackad gul lök. Lägg 2-3 skivade morötter, 1 skivad purjo och ca 400 g strimlad vitkål. Häll på 8-9 dl buljong, ½ msk äkta soja och 1½ msk timjan. Koka 15-20 minuter. ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. Ser...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | ||||
7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | |||
14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | |||
21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | |||
28 | 29 | 30 | |||||||
|