Direktlänk till inlägg 24 maj 2014
Ugn: 190 grader, ca 14 minuter
Ingredienser:
Biskvi:
1,25 dl farinsocker
200 g mandelmassa
1 äggvita
Lakritsmatta:
1 dl strösocker
4 msk grädde
1 vaniljstång
8 g smör
2 krm lakritspulver
Hjortrongrädde:
1 dl hjortron
1 dl syltsocker
2 dl vispad grädde
Gör så här:
Biskvi:
Blanda farinsocker och mandelmassa tills massan blivit mjuk.
Tillsätt äggvitan, lite i taget.
Rulla små kulor, doppa i flagad mandel och platta ut.
Bakas av på 190 °C ca 14 minuter.
Lakritsmatta:
Värm grädden i mikron tillsammans med vaniljfröerna.
Smällt sockret i en kastrull tills det blivit gyllenbrunt.
Tillsätt den varma grädden försiktigt ner i sockret under omrörning.
Ta av från plattan och tillsätt smöret.
Sätt tillbaka på plattan och värm tills du kan göra ett kulprov där kolan blir fast.
Rör sist ner lakritspulvret och mixa kolan.
Låt gärna stå till dagen efter, annars minst 2 timmar i rumstemperatur.
Hjortrongrädde:
Koka ihop sylten och rör ner i grädden när den svalnat.
Montering:
Platta ut lakritsmattan och skär ut kvadrater, lika stora som biskvibottnarna.
Lägg ihop farinbiskvierna två och två med lakritsen emellan.
Doppa halva kakan i smält mörk choklad.
Spritsa en liten klick hjortrongrädde på varje kaka och dekorera med lite hyvlad lakritsgodis och hjortron.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|