Direktlänk till inlägg 28 maj 2014
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
2 mjöliga potatisar
2 purjolökar
400 g rotselleri
1 msk smör
1 liter grönsaksbuljong (tärning + vatten)
1 dl matyoghurt
Salt
Peppar
4 hårdkokta ägg
1 dl urkärnade oliver
½ dl hackad, färsk gräslök
Gör så här:
Skala och skiva potatis, purjolök och selleri.
Fräs purjolöken i smör i en kastrull.
Tillsätt potatis, selleri och buljong.
Låt soppan koka 15-20 minuter.
Mosa eller mixa grönsakerna till puré.
Rör ner yoghurt och smaksätt med salt och peppar.
Skala och hacka äggen.
Hacka oliverna.
Blanda ägg, oliver och gräslök.
Servera soppan med ägghacket.
Variationstips!
Rotsellerin kan man byta mot tex morötter eller palsternacka.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | ||||||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | |||
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | |||
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | |||
26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | ||||
|