Direktlänk till inlägg 4 februari 2015
Flitigt använd kryddört i exempelvis de indiska, iranska och irakiska köken.
Har en mycket speciell smak.
Pulvret smakar inget vidare i sig, men utvecklas till något helt annat när det blandas ner i en maträtt.
Kan vara lite svårt att få tag på, men det börjar hitta en plats bland övriga kryddor i en del mataffärer.
Näringsrik krydda som ingår i curryblandningar och används i mustiga soppor, grytor, samt även i ättiksinläggningar och i sallader.
Frön som kokats tillsammans med pickles smakar väldigt gott till fisk.
Bockhornsklöver är en krydda med en distinkt smak av lönnsirap.
Fröna bör rostas för att bli mindre bittra.
Malda frön används i indiska kryddblandningar, t.ex curry.
Färska blad, också kända som methi, används i gröna indiska såser.
Malda torkade blad ger också en intressant krydda.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|