Direktlänk till inlägg 5 februari 2015
Asafoetida är namnet på den produkt som utvinns ur roten på ferula-arter, även kallat stinkflockel.
Den råa produkten är gummiartad och kådaliknande.
Doften är kraftig och i den rena formen är produkten mycket svår att använda.
Kådan torkas därför och pulveriseras, för att sedan spädas ut med mild mald bockhornsklöver.
Asafoetida kallas även Hing och Hengu.
Doften till trots är detta en mycket användbar och viktig krydda, framförallt i det indiska köket.
Används som en smakförstärkare i många kryddblandning och curryrätter.
Asafoetida eller dyvelsträck är en sorts kåda med mycket stark lukt.
Den används i indisk matlagning och säljs som pulver eller i klumpar som måste malas eller stötas innan användning.
Använd inte mer än ½ tsk.
Smaken är mycket bitter och stark men stekt påminner den om lök.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|