Direktlänk till inlägg 11 februari 2015
Indiens vanligaste kryddblandning.
Innehåller oftast koriander, spiskummin, bockhornsklöverpulver, nejlika, kanel, peppar och andra härliga kryddor.
Innehållet kan variera en aning, men det alla varianter har gemensamt är att de kan piffa upp vilken maträtt som helst.
Finns ofta i den vanliga kryddhyllan i livsmedelsbutikerna.
Garam masala är en blandning av doftande kryddor som ofta strös över maten just innan den serveras.
Kryddblandningen varierar mycket beroende på kocken men den innehåller oftast koriander, spiskummin, kardemumma, kryddnejlikor, svartpeppar och kanel.
Den är en blandning av malda kryddor som vanligtvis innehåller kardemumma, kanel, spiskummin, kryddnejlikor, pepparkorn och muskot.
Den används under och mot slutet av tillredningen eller strös över den färdiga rätten som garnering.
Den kan köpas färdig i affärerna, men det är också lätt att tillreda den själv:
Mal samman 1 tsk svartpepparkorn, 1 tsk spiskumminfrön, 1 msk kardemummafrön, 8 hela kryddnejlikor, 1 kanelstång eller kassiabark och ungefär ½ tsk nyriven muskot.
Förvara blandningen i en lufttät burk och använd den inom 3 veckor.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|