Direktlänk till inlägg 28 februari 2015
Antal: 4 portioner
Ingredienser:
4 portioner pasta, penne
1 gul paprika
1 rödlök
4 tomater
1 gurka
150 g fetaost
340 g majskorn
2 dl svarta oliver
Ca 400 g stora vita bönor
1 msk vitvinsvinäger
3 msk olivolja
1 tsk oregano
Salt
Peppar
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
Halvera och kärna ur paprikan.
Skala och skiva löken.
Skär alla grönsaker i stora bitar.
Skär osten i bitar.
Låt majs, oliver och bönor rinna av.
Vispa ihop vinäger med olja och 1 msk vatten.
Rör ner oregano, smaksätt med salt och peppar.
Låt pastan rinna av.
Blanda den med grönsakerna, majs, oliver, ost, bönor och dressingen.
Servera gärna med bröd.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (ā 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | ||||
|