Direktlänk till inlägg 9 april 2015
Antal: ca 8 portioner
Ugn: 175 grader, ca 1½-1 3/4 timme
Ingredienser:
Ca 1½ kg lammkött med ben, tex lårstek
2 msk fransk senap, tex dijon
2 pressade vitlöksklyftor
2 tsk smulad rosmarin
1½ tsk salt
1 krm svartpeppar
4 msk olja
Sås:
3 msk vetemjöl
½ dl vatten
5 dl buljong (tärning)
½-1 dl grädde
Salt
Peppar
Äkta soja
Gör så här:
Stick in en köttermometer så att spetsen kommer mitt i den tjockaste delen av köttet.
Blanda senap med vitlök, rosmarin, salt, peppar och olja.
Pensla köttet runt om med blandningen.
Sätt in köttet i nedre delen av ugnen i 175 grader och stek till önskad innertemperatur.
70 grader - lätt rosa, 75 grader - helt genomstekt.
Stektid 1½-1 3/4 timme.
Tag ur steken.
Täck med aluminiumfolie och låt stå ca 15 minuter innan den skärs upp.
Såsen:
Vispa ut mjölet med lite kallt vatten i en kastrull.
Tillsätt buljongen.
Rör meden det kokar upp och koka 3-4 minuter.
Tillsätt grädde och smaka av med salt, peppar och soja.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|