Direktlänk till inlägg 18 maj 2016
1975 Pingstdagen (Söndag):
Köksalmanack: Varmrökt fisk på enrisbädd, kokt potatis, dillsmör, gurka och tomater: Värm varmrökt fisk, t.ex sik, forell, makrill, böcklingm, på en bädd av enris i ugnen 225 grader, 10-15 minuter.
Gräddfilsformage.
1981 (Måndag):
Köksalmanack: Stekt lever med bacon och lökäppelfräs och potatismos: Fräs 2 hackade lökar och 2 äpplen i tärningar mjuka i litet matfett. Krydda med salt, peppar och litet basilika.
Färsk frukt.
1986 Pingstdagen (Söndag):
Köksalmanack: Lunch: Bondomelett, sallad.
Middag: TV-kyckling, ris, sallad: Bryn 1 styckad kyckling i smör och paprikapulver. Lägg på lock och låt fågeln bräsera i eget spad på svag värme ca 25 minuter. Vispa ihop 1 burk creme fraiche, 2 dl riven ost, 2 tsk fransk senap och 1 dl vitt vin och slå i grytan. Koka upp och servera med klippt persilja.
Fikon med mandelmassegrädde.
1987 (Måndag):
Köksalmanack: Ugnspannkaka med fläsk, sallad med lingonsylt.
Kaffe och glassbakelser.
1992 (Måndag):
Köksalmanack: Risotto på kyckling- och kasslerrest, paprika och finstrimlad vitkål.
Chokladkräm med gräddmjölk.
1997 Pingstdagen (Söndag):
Köksalmanack: Lunch: Skivad melon och papaya, currydoftad banan, skinka i tunna skivor och gott bröd.
Middag: Laxfylld fiskmousse.
Chokladglaserad fruk- och mandeltårta.
2001 (Fredag):
Köksalmanack: Parisare med rå äggula eller stekt ägg, sallad med gurka och tomat.
Glass med ljummen äppelkompott.
2002 Pingstafton (Lördag)
Matkalendern: Pingstbuffé: Paté med skaldjur, Sillbiffar, Matjespaj
2009 (Måndag):
Köksalmanack: Stekt sill, mycket lök, potatis och tomatsallad.
Kaneläpplen, vispad grädde: Skala, kärna ur och skiva 3-4 äpplen. Fräs dem mjuka i 2 msk smör, 2 msk socker och 1 tsk kanel.
2014 (Söndag):
Köksalmanack: Lägg sejfiléer i foliepaket med rikligt med kryddgrönt, lite salt och en klick smör. Ugnsbaka ca 15 minuter i 175 grader. Potatisgratäng och gröna bönor till.
Yoghurtglass: Vispa 2 äggulor, ½ dl flor- och 1 tsk vaniljsocker. Rör i 1 dl sylt, 1 dl vispad grädde och 2 dl yoghurt. Täck och frys. Låt mjunkna i kylskåp före servering.
Antal: 4-6 portioner Ugn: 175 grader, 10-12 minuter + ca 20 minuter Ingredienser: Pajdeg: 3 dl vetemjöl125 g smör, kallt1 msk vatten, kallt Fyllning:2-3 kycklingfiléer1 purjolök1 röd paprika2 klyftor vitlök1 förp bacon (à 140 g)150 g feta...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 gul lök2 klyftor vitlökolja, att steka i1 röd chilifrukt5 cm färsk ingefära 750 g morot500 ml kokosmjölk2 grönsaksbuljongtärningarvatten0,5 limefrukt, saften2 msk crunchy jordnötssmörsalt, efter smakpeppar, ...
Måndag: Vänd nykokt färsk pasta med olivolja, riven parmesan, soltorkade tomater i olja, rucola och svartpeppar. Toppa med knyten av parmaskinka. Bre blåbärssylt och god vaniljkräm mellan havreflarn. Tisdag: Vegetariska vårrullar. ...
Måndag: Rårakor med bacon: Skala och grovriv 4-6 potatisar. Blanda det rivna med salt och peppar. Stek ca 300 g skivat bacon knaprigt och låt det rinna av på hushållspapper. Håll det varmt. Stek den rivna potatisen lite åt gången i lite s...
Måndag: Stekta halverade kroppkakor, rivna morötter, lingonssylt. Blåbärssoppa med grovhackade finskorpor. Tisdag: Buljongkokad varmkorv, vitkålssallad och vita bönor i tomatsås. Aprikoskräm. Onsdag: Tortellini med brocc...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | |||||||||
2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | |||
9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | |||
16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | |||
23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | |||
30 | 31 | ||||||||
|