Direktlänk till inlägg 30 april 2015
Ingredienser:
3 äggulor
2 tsk vaniljsocker
2 dl socker
2 dl crème fraiche
Saft och skal av 1 citron
3 äggvitor
6 digestivekex
Gör så här:
Riv citronskal från en citron.
Pressa ur citronsaften.
Vispa äggulorna, vaniljsockret och sockret poröst i en bunke.
Blanda äggvispet med crème fraichen och smaksätt med citronen.
Vispa äggvitorna hårt med elvispen.
Bunken och visparna måste vara helt rena och torra.
Blanda (ej med elvisp) ihop äggvitorna med crème fraiche-blandningen.
Smula kexen.
Varva de söndersmulade kexen med smeten i 4 skålar som tål att frysas.
Stoppa in skålarna i frysen över natten eller i minst 10 timmar.
Servera direkt från frysen och toppa med färska bär eller färsk frukt.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 äggula 1 msk vitvinsvinäger 2 msk senap, svensk eller grovkornig 1 msk dijonsenap 1 msk strösocker 1 dl rapsolja 1 msk vatten ½ krm salt Gör så här: Blanda ihop äggula, vitvinsvinäger, ...
Antal: 70 stycken Vila: Ett par timmar eller natten i kylskåp Ugn: 175-200 grader, 10-12 minuter Ingredienser: 5 dl vetemjöl 1 1/4 dl socker 200 g margarin eller smör Nougat: 4 msk socker ½ dl mandel eller 1 påse (ca 35 g) h...
Antal: 40 stycken Vila: minst 1 timme i kylskåp Ugn: 175 grader, ca 12 minuter Ingredienser:150 g margarin eller smör 3/4 dl socker 1 äggula 1 tsk vanillinsocker eller motsvarande mängd vaniljsocker Ca 3½ dl vetemjöl Pensling ...
Antal: 8 bufféportioner Ingredienser: 400 g äpplen 200 g torkade aprikoser 1 gul lök 1 dl råsocker 1 dl äppelcidervinäger 1 stjärnanis 1 kanelstång 1 tsk malen ingefära 1 tsk salt Gör så här:Kärna ur äpplena och skär dem...
Antal: 30 stycken Ugn: 175 grader, ca 20 minuter Ingredienser: 4 dl vetemjöl 1 dl potatismjöl 1 dl socker 200 g smör eller margarin Pensling: Äggvita Garnering:Pärlsocker Hackad mandel Gör så här: Blanda de tor...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | |||||
6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | |||
13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | |||
20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | |||
27 | 28 | 29 | 30 | ||||||
|