Direktlänk till inlägg 15 augusti 2016
Måndag:
Pastagratäng:
Blanda kokt pasta till 4 med mjukstekt lök och vitlök. Tillsätt 1 burk tonfisk, 2 hackade tomater, 1 dl pesto, 2 dl crème fraiche, oliver, salt och peppar. Strö över riven ost och gratinera i 20 minuter i 225 grader.
Varm choklad spetsad med lite rom, vispad grädde.
Tisdag:
Torsk i senapssås:
Hacka 1 gul lök och stek glansig, tillsätt 3 dl grädde och 4 msk svensk senap. Låt 400 g torsk i bitar koka i såsen ca 5 minuter, salta och peppra. Pressad potatis, gröna bönor och citron till.
Konserverad litchifrukt.
Onsdag:
Tandoorikarré:
Bryn 500 g strimlad fläskkarré med 1 hackad gul lök och 2 msk tandoorikrydda. Slå på 1 burk kokosmjölk och låt puttra 5 minuter. Servera med basmatiris blandat med gröna ärter och riven morot.
Smoothie på banan, fryst mango och lite kanel.
Torsdag:
Penne med krämig gorgonzola- och valnötssås.
Färsk frukt i säsong.
Fredag:
Lammskav i pita med hummus, sallad, vitlöksyoghurt och tomat.
Toppa en skiva rulltårta med grädde och bär.
Lördag:
Jordgubbar med chokladdip:
Smält 200 g hackad choklad i 2 dl het grädde, låt svalna. Doppa jordgubbarna vit bordet och ät direkt.
Söndag:
Kryddpanerad hälleflundra på salladsbädd, krutonger, oliver och god ceasardressing.
Lime- och mascarponeglass:
Blanda 500 g mascarpone med 2 dl vispad grädde, 4 dl florsocker och 1½ dl limesaft. Ställ in i frys minst 3 timmar och rör ofta.
Antal: 4 portioner Ingredienser: 2 förp Kycklingspett, tex Ingefära & chili (à 480 g)1 gurka1 röd chilifrukt, utan kärnor1 kruka färsk koriander, spara lite till servering4 msk japansk soja1 tsk färsk ingefära, riven2 msk risvinäger2 tsk sesa...
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|