Direktlänk till inlägg 19 augusti 2016
Antal: 4 portioner
Ugn: 225 grader, ca 35 minuter
Ingredienser:
Rostade grönsaker:
900 g färsk potatis
½ knippe morötter
2 msk olivolja
Salt
Peppar
Rödlökssmetana:
1 rödlök
2 msk rödvinsvinäger
½ tsk socker
½ kruka gräslök
2 dl smetana
Kyckling:
4 snabbfilé av kyckling
1 msk olja
56 g mâchesallad
Gör så här:
Sätt ugnen på 225 grader och sätt in en ugnsplåt.
Rostade grönsaker:
Borsta och skölj potatisen.
Dela den om den är stor.
Ansa och skär morötterna i bitar.
Blanda potatis och morötter med olivoljan.
Salta och peppra.
Häll ut grönsakerna på den varma plåten och rosta mitt i ugnen ca 35 minuter.
Vänd runt några gånger under rostningen.
Rödlökssmetana:
Skala och finhacka löken.
Koka den i vinäger och socker tills vätskan har kokat in.
Låt löken svalna av.
Hacka gräslöken, vänd ner den och rödlöken i smetanan.
Smaka av med salt och peppar.
Kyckling:
Stek kycklingen i oljan i en stekpanna, vänd då och då.
Krydda med salt och peppar.
Servera kycklingen med rostade grönsaker, rödlökssmetana och sallad.
Ingredienser: 4 dl majonnäs1 msk ketchup1 msk chilisåscitron, litesalt vitpeppar0,5 msk cognac (eller madeira) Gör så här: Blanda majonäs med tomatketchup eller chilisås.Smaka av med citron, salt, vitpeppar och eventuellt lite konjak ell...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g lövbiff1 msk japansk soja1 msk torr sherry (eller torrt vitt vin)1,5-2 dl majsstärkelse3 dl neutral matolja, till fritering 2 krukor thaibasilika2-4 röda chilifrukter, i tunna skivor1 röd paprika, tunt s...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 1 schalottenlök1 klyfta vitlök2,5 dl svenska kvarngryn (eller andra goda gryn men då kan koktiden bli annan)1 dl torrt vitt vin5 dl kycklingbuljong (eller annan valfri buljong) 50 g Västerbottensost200 g sv...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 500 g falukorv1 gul löksmör, till stekning (eller margarin)3 msk tomatpuré2 tsk dijonsenap 2 dl gräddesaltpepparpersilja, hackad Gör så här: Dra av skinnet på falukorven och skär den 1/2 cm tjocka b...
Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g nötfärs350 g vitkål1 msk smör2 msk senap (stark söt)2 msk tomatpuré 1 lagerblad2 hönsbuljongtärningar12 dl vatten1 purjolök1 msk soja (kinesisk)1 tsk saltsvartpeppar, nymald Servering:1 dl persiljabröds...
Må | Ti | On | To | Fr | Lö | Sö | |||
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | |||
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | |||
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | |||
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | |||
29 | 30 | 31 | |||||||
|